Voor een optimale akoestiek, perfecte duurzaamheid, brandveiligheid en een gezond binnenklimaat.

De Hillegomse Houtgroep brengt nu ook de populaire Stertekt TD-panelen, die zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, hout en cement. Stertekt panelen zijn uitstekend geluidsabsorberend en zorgen tevens voor een optimale akoestiek, perfecte duurzaamheid en brandveiligheid en een gezond binnenklimaat.

Akoestische thermische panelen

Stertekt akoestische thermische combipanelen maken het mogelijk om een thermisch isolerend akoestisch plafond te realiseren wat in vrijwel elke ruimte toegepast kan worden. De panelen zijn verkrijgbaar in vele combinaties en diktes met diverse soorten isolatiematerialen.

Voor alle toepassingen is een paneel beschikbaar met de juiste eigenschappen. Stertekt akoestische platen bestaan uit lange dunne vezels, van sparrenhout houtwol gemengd met cement. Hout wat op deze manier 'ingepakt' wordt in cement kan niet rotten of branden. Stertekt staat dus niet alleen garant voor een uitstekende akoestiek, maar ook voor een hoog niveau van brandveiligheid. U kunt kiezen uit platen op basis van grijs of wit cement.

Kleuren

Stertekt platen zijn verkrijgbaar in onbehandelde, 100% natuurlijke vorm (naturel grijs & naturel crème), maar kunnen ook in kleur geleverd worden. Om een uniforme kleuring en goede dekking te garanderen worden de platen met een op waterbasis geproduceerde verf behandeld. Dit gebeurt in onze nieuwe, moderne verfspuiterij. De verf wordt vanuit meerdere hoeken op het materiaal gespoten. De platen zijn in iedere gewenste RAL/NCS-codering leverbaar.

Standaard worden de randen van het houtwolcement op kleur gespoten. Alle panelen naturel of op kleur gespoten zijn toepasbaar voor buiten toepassingen en vochtige ruimtes zoals zwembaden. Stertekt panelen rotten of schimmelen niet. Het toepassen van schimmelwerende verf is daarom voor Stertekt houtwolcement niet nodig.

Brandstabiliteit volgens NBN 713.020

Het is mogelijk om brandstabiele constructies te maken met zowel Stertekt TD als Stertekt combipanelen. Stertekt is met een zeer gering aantal schroeven brandstabiel, zowel voor verlaagde plafonds met of zonder plenum of met panelen rechtstreeks gemonteerd tegen een betonconstructie. Omdat brandstabiliteit constructie afhankelijk is, adviseren wij u graag en bekijken we samen met u onze mogelijkheden per situatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze Productspecialisten. Brandwerend EN 1364-2: EI30