Onze vestigingen beschikken over diverse certificeringen

De bedrijven binnen de Hillegomse Houtgroep beschikken over de navolgende certificaten.

KOMO-certificaat

Komo keurmerkEen productcertificaat naaldhout voor constructieve en niet-constructieve toepassingen. Dit certificaat is afgegeven door SKH en verklaart dat het naaldhout dat de Hillgomse Houtgroep levert, voldoet aan de van toepassing zijnde eisen van het Bouwbesluit. SKH voert onaangekondigde controles uit of wordt voldaan aan de eisen van het KOMO-certificaat.

CE-conformiteitscertificaat

C E keurmerkDe Hillegomse Houtgroep is in het bezit van het CE-conformiteitscertificaat voor visueel op sterkte gesorteerd naaldhout met rechthoekige doorsnede en voldoet hiermee aan de regels die sinds 1 september 2011 van kracht zijn. Sinds september 2011 is het in Nederland verplicht om te voldoen aan de eisen voor CE-markering vurenhout voor constructieve toepassingen.

Erkende Houthandel

VVNH certificaatDe Hillegomse Houtgroep ondertekende de gedragscode uit het beleidsplan van de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en mag zich Erkende Houthandel noemen. Dit betekent dat de Hillegomse Houtgroep zich heeft verplicht legaal en bij voorkeur duurzaam geproduceerd hout te verhandelen.

FSC ® gecertificeerd

FSC ® certificaatHet FSC ® keurmerk is een bewijs dat het hout komt uit bossen die worden beheerd conform de FSC ® standaard. Deze standaard geldt internationaal en wordt gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer.

ISPM 15

ISPM 15 certificaatDe door de International Plant Protection Convention (IPPC) opgesteld wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15), dient verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen te voorkomen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. Gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd. De Hillegomse Houtgroep beschikt over de ISPM 15-certificering.

PEFC

PEFC certificaatPEFC Certificering.

Wij werken met veel respect voor de natuur voor gezonde bossen.