Gevelelementen Noord-Holland

Samen maken wij bouwen tot een efficiŽnt proces

Gevelelementen Noord-Holland laat bewerkingen van vurenhout over aan de Hillegomse Houtgroep

"Als Gevelelementen Noord-Holland maken wij het verschil omdat wij een compleet gevelconcept aanbieden. Wij leveren niet enkel het kozijn, maar volledige gevelelementen, en naar wens afgewerkt o.a. met steenstrips. Ook kan de opdrachtgever kiezen voor kunststof kozijnen in plaats van hout", aldus Edward Zandbergen.

Totaaloplossing

"De markt vraagt van ons een totaaloplossing. De aannemer besteedt steeds meer disciplines uit aan partners in het proces. Hoe minder partijen, hoe efficiŽnter, sneller en hoe minder kans op fouten. Met ons gevelconcept houdt hij alles in één professionele hand, waardoor de communicatie wordt bevorderd en de uitvoering wordt versneld".

"Als Stam en Landman Kozijnen en dochter Gevelelementen Noord-Holland zetten wij hoog in op de automatisering van ons productieproces en het leveren van een totaaloplossing. Binnen die visie past ook de samenwerking met de Hillegomse Houtgroep, die voor ons alle bewerkingen van vurenhout verzorgen", zegt Edward Zandbergen, directeur van Gevelelementen Noord-Holland, onderdeel van Stam en Landman in Heerhugowaard

BAM Wooncollectie

Als voorbeeld noemt Edward Zandbergen het co-makerschap met BAM Woningbouw: "Als co-maker maken wij onderdeel uit van een team die de complete gevelelementen leveren voor het woningconcept: BAM Wooncollectie. Aan het begin van het jaar hebben we met BAM overleg over de prijs en vervolgens praten we alleen nog maar over de uitvoering en streven we als sparringpartner naar optimalisatie van de efficiency, snelheid en uitvoering. Iedere schakel in het proces draagt bij aan die optimalisatie. Die manier van samenwerken versterkt onze relatie met BAM en bevordert ook een prettige manier van samenwerking".

Vroegtijdig aanschuiven

Edward Zandbergen is een voorstander om als toeleverancier vroegtijdig bij het bouwproces te worden betrokken: "Dat komt het productieproces alleen maar ten goede en zorgt ervoor dat de werkzaamheden in de uitvoering veel beter op elkaar aansluiten. Want iedereen weet wat van hem wordt verwacht en mogelijke problemen komen al in de voorfase aan het licht en worden vroegtijdig opgelost."

Gebruikmaken van elkaars kennis

Eén keer in de twee maanden komen we samen met BAM Woningbouw en de andere co-makers bij elkaar en bespreken we alle mogelijke verbeterpunten." Als voorbeeld noemt Zandbergen het idee dat tijdens een dergelijke bijeenkomst ontstond om in de fabriek de gevel volledig compleet te maken, inclusief kozijnen en voordeur: "Sinds we dat doen realiseren we een aanzienlijke tijdwinst, wat uiteindelijk ook een voordeel oplevert voor de eindgebruiker, die eerder zijn huis krijgt opgeleverd. Voor ons biedt deze manier van samenwerking voordelen van kennis inbreng."

Een efficiŽnt bouwproces

Zandbergen voegt er nog aan toe: "Wij weten al in een vroegtijdig stadium hoeveel gevelelementen we moeten leveren. Zodra we de specificaties hebben van de aannemer, splitsen we deze op en sturen de bewerkingen door aan de Hillegomse Houtgroep. Zij leveren het hout inclusief de bewerkingen! Dat werkt, effectief en bespaart ons veel beslommeringen en tevens extra investeringen. Door op die manier als partners binnen het bouwproces samen te werken, realiseren we met zín allen een aanzienlijke kostenbesparing, een hogere efficiency, lagere faalkosten en hogere eindkwaliteit. Winst voor alle partijen!", besluit Zandbergen.

hout inclusief de bewerkingen