EfficiŽnt bouwen doe je samen met je toeleveringspartners

Samen met Hillegomse Houtgroep efficiŽnt bouwen

Van den Hondel Prefab b.v. laat bewerkingen over aan Hillegomse Houtgroep.

Van den Hondel Prefab startte iets meer dan een jaar geleden met het realiseren van prefab bergingen. Inmiddels bouwen zij in hun producthal aan de Coenecoop in Waddinxveen o.a. ook dakkapellen, houtskeletbouwelementen, stelkozijnen en tal van andere vloer-, gevel-, en dakelementen.

Prefab bouwen

"In het verleden zag je op de bouwplaats soms tal van timmerwerklui die elk hun eigen onderdeel maakten. Een manier van bouwen die enorm kosten verhogend werkte en is vervangen door prefabricage. Het is onze kracht om efficiŽnt en kostenbesparend bouwelementen in hout te produceren, variŽrend van houtskeletbouwelementen, bergingen, dakkapellen en tal van andere houtconstructies", aldus Van den Hondel die het bedrijf opzette samen met Aage Caesar, specialist in prefab bouwen.

EfficiŽnt bouwen doe je samen met je toeleveringspartners. Voor ons is de Hillegomse Houtgroep een belangrijke schakel in dat proces, zegt Michel van den Hondel, eigenaar van Van den Hondel Prefab in Waddinxveen

Toeleveranciers als partner

"Het is de kunst om in de bouw gebruik te maken van elkaars kennis en knowhow en te doen waar we goed in zijn. Als flexibel co-maker beschikken wij over veel kennis op het gebied van prefab bouwen in hout. Als partner van de aannemer kiezen wij ook voor verregaande samenwerkingen met toeleveranciers. De Hillegomse Houtgroep is een belangrijke schakel in ons productieproces."

Professionele bewerkingsafdeling

"Zij beschikken over een complete bewerkingsafdeling en zijn uitgerust met de meest moderne CNC-machines, freesmachines, etc. Zij voeren alle bewerkingen uit tot het aanbrengen van grondlakken toe, zodat wij ons kunnen concentreren op het assembleren. Onze mensen zijn timmervaklui pur sang die zorgen dat de klant uiteindelijk snel en efficiŽnt wordt voorzien van vloer- gevel en dakelementen."

Flexibel inspelen op wensen

"Naast veel vakmanschap en een breed pallet aan professionele machines is de Hillegomse Houtgroep ook een laagdrempelige organisatie. Wij hebben rechtstreeks contact met Maaike die de invoer van de opdrachten verzorgt, en ook wanneer we een spoedklus hebben doen ze naar vermogen alles om deze zo snel mogelijk uit te voeren. Je ziet aan alles dat ze weten wat aannemers van ons verwachten en spelen daar heel flexibel op in", aldus Michel van den Hondel.

Succes

De orderportefeuille van Van den Hondel is in amper anderhalf jaar tijd explosief gegroeid. Maar zegt Michel van den Hondel: "Een deel van dat succes straalt zeker af op de Hillegomse Houtgroep. Hun vakmanschap vormt de basis van ons succes."

prefab gevel constructies