Dit is bijna een complete BPG de Hillegomse woning

Dit is een echte BPG de Hillegomse woning

Leo Remmelzwaal, eigenaar Le-Re Onderhoud bouwt zijn eigen visitekaartje.

"Dit is bijna een complete BPG de Hillegomse woning", zegt Leo Remmelzwaal. Ondanks de vele uren die hij deze weken maakt, staat hij nog fris en monter op de steiger. Leo is eigenaar van Le-Re Onderhoudsbedrijf, Timmer- en Elektriciteitswerken. Met de bouw van zijn eigen woning laat hij zien dat hij complete nieuwbouwprojecten aankan.

Hanenkammen

Het is een droomplek zo vlak bij de Hillegomse Vaart, waar Leo een woning realiseert met buitenafmetingen van 13,5 meter bij 7,30 meter. Terwijl hij de voorbereidingen treft om binnenkort de prefab daknokken te plaatsen, zegt hij: "Vanaf de fundering heb ik alles in eigen beheer en grotendeel ook in mijn eentje uitgevoerd". Een hele klus temeer omdat hij het naast zijn dagelijks werk realiseerde: "Ik heb het mezelf ook niet altijd gemakkelijk gemaakt. Boven de houten raamkozijnen wilde ik originele hanenkammen metselen. Ik vond dat dat erbij hoorde, maar daar heb ik me toch behoorlijk in vergist. Het was een enorm werk, want ik moet bekennen dat ik nooit eerder zo'n hanenkam had gemaakt. Uiteindelijk heb ik er wel veel voldoening van", zegt hij.

Houtpallet-installatie

Op de benedenverdieping komt vloerverwarming, boven traditionele cv-radiatoren. Om gebruik te maken van moderne energievoorziening wordt de verwarming en ook de warmwatervoorziening aangestookt met een houtpallet-installatie. "Op die manier wil ik milieuvriendelijker en energiebesparend verwarmen".

Volledig BPG

Nu de woning nog in de steigers staat is deze volledig ingepakt in BPG-folie. "Daarmee wil ik laten zien dat materialen bijna alle materialen zoals hout, steen, lateien, maar ook tal van kleine materialen en gereedschappen allemaal zijn geleverd door BPG de Hillegomse en de Hillegomse Houthandel. Ik onderhoud met hen al jarenlang een bijzonder goed contact en naar volle tevredenheid. Hun kracht is hun vakmanschap, het brede assortiment van materialen, gereedschappen tot alle houtproducten.

Voor mij wel handig want 's morgens ga ik een 'bakkie doen' en heb ik alles wat ik die dag nodig heb. Zo bespaar ik veel tijd aan mijn inkoop en hun vakmanschap helpt me in de keuze van de juiste producten en toepassingen", besluit Leo.

met BPG folie een ingepakt huis