Hillegomse Houtgroep Hout Blog

blog

Slimfort gevelisolatie en Eternit Siding gevelbekleding De juiste oplossing voor een duurzame gevel

 • Hillegomse Houtgroep
 • 28 feb 2019

Voor de bouw van 40 woningen in het project De Nieuwe Buren van de Engk in Wijk bij Duurstede leverde BPG Eerste Wassenaarse Slimfort isolatieplaten en Eternit Sidingplaten voor een deel van de gevelafwerking. Een ideale combinatie voor een duurzame gevel.

Slimfort isolatieplaten en Eternit Sidingplaten
blog

Met EPDM hou je de dakafwerking volledig in eigen hand

 • Hillegomse Houtgroep
 • 30 jan 2019

Vijftien relaties van BPG Eerste Wassenaarse volgden de afgelopen maand een dagopleiding EPDM bij de firma Mawipex in Rilland. Een bijzonder geslaagde dag die door de deelnemers gemiddeld met het cijfer 8,6 werd beoordeeld.

Mawiplex bijeenkomst
blog

De Zierikzeesche is nog een échte houthandel

 • Hillegomse Houtgroep
 • 6 dec 2018

Andrew van Hulten (52) werkt sinds 1988 in de houthandel. Dertig jaar ervaring in uiteenlopende functies binnen de houtbranche, waarvan hij het overgrote deel werkzaam was op de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse eilanden. Sinds 1 november is hij vestigingsleider van de Zierikzeesche Houthandel, onderdeel van de Hillegomse Houtgroep. "Een nieuwe stap, een uitdaging die ik met zeer veel plezier aan ga", zegt Andrew van Hulten.

blog

Hart voor hout bij de Hillegomsche Houthandel (Geschiedenis)

 • Hillegomse Houtgroep
 • 24 sep 2018

Pieter de Vreugd nam in december 1910 de houthandel van de weduwe Groustra over en legde daarmee de basis voor de Hillegomsche Houthandel. Inmiddels staat de vierde generatie, Pieter A. de Vreugd, aan het roer van het bedrijf. In een interview met Anja Couzijn in november 2017 vertelde hij de geschiedenis van de Hillegomsche Houthandel...

Zo begint de inleiding van het stuk geschreven door Jan Zeilemaker over de Hillegomsche Houthandel. Nieuwsgierig geworden? U kunt het hele stuk lezen door de PDF hieronder te downloaden.

Download PDF
blog

Mijn Thuis; inspirerend voor consument en informatief voor professional

 • Hillegomse Houtgroep
 • 26 mrt 2018

We zijn met z'n alleen weer volop bezig met de inrichting, uitbreiding en vernieuwing van onze woning. Inspiratie en een professionele uitvoering zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Vraag het GRATIS BPG/MIJN THUIS-magazine aan vol inspiratie en ideeën rond inrichting en uitvoering.

blog

Kiest u voor hout of kiest u voor kunststof? Wij leveren het allebei!

 • Hillegomse Houtgroep
 • 7 mrt 2018

Als ZZP'er en aannemer krijgt u te maken met uiteenlopende wensen van relaties. Waar de één zweert bij de sfeer van hout, kiest de andere liever voor kunststof. Maar welk materiaal ook de voorkeur heeft, u doet het liefst zaken met uw vertrouwde leverancier.

blog

Hout weer helemaal in!

 • Hillegomse Houtgroep
 • 12 jan 2018

Door hout toe te passen blijf je gemakkelijk binnen de MilieuPrestatie berekening van Gebouwen (MPG)

Het einde van de bouwcrisis betekende het afgelopen jaar ook een nieuwe bloeiperiode voor hout als bouwmateriaal. De belangstelling voor het toepassen van hout in de bouw is weer helemaal terug. Toch is dat niet zo verwonderlijk. Want de sympathie voor hout is nooit weggeweest. Echter nu we de onvolkomenheden, die elk materiaal heeft, bij hout onder de knie hebben, overwint het natuurproduct op alle fronten.

blog

EPDM Dakbedekking helpt u sneller en veiliger te werken op daken

 • Hillegomse Houtgroep
 • 8 dec 2017
Martin Klomp

Mijn naam is Martin Klomp, verkoopleider voor BPG De Hillegomse en BPG De Wassenaarse. Het doet me plezier als eerste mijn bijdrage te mogen leveren aan deze nieuwe BLOG-rubriek.

Graag wil ik met jullie praten over de meerwaarde van EPDM. Ik kom op dit onderwerp omdat tijdens de onlangs door ons georganiseerde workshop "Dakrenovatie" veel belangstelling bestond voor de presentatie die werd gehouden door Mawipex. De belangstelling was zo groot dat een flink aantal aanwezigen te kennen gaven graag een extra workshop te willen volgen speciaal over EPDM. Die bijeenkomst gaan we houden medio januari 2018. Over de precieze datum informeren wij u nog. Om inzicht te krijgen in het aantal belangstellenden stellen we het op prijs als u via een eenvoudig mailtje naar de Hillegomse Houtgroep nu al uw belangstelling voor deze workshop wilt kenbaar maken.

blog

Specialisten in hout en houtbewerkingen! Wat is dan de meerwaarde van BPG?

 • Hillegomse Houtgroep
 • 21 nov 2017


De Hillegomse Houtgroep is al meer dan een eeuw lang uw specialist in hout en houtbewerkingen. Waarom dan toch ook nog BPG? Is dat niet verwarrend?

Laat ik u geruststellen; aan de basis de Hillegomse Houtgroep, specialisten in hout en houtbewerkingen, verandert niets. Wij koesteren ons verleden, waarvoor wij bij het honderd jarig bestaan in 2011 zelfs werden gekroond tot: Koninklijk Hofleverancier. Een eretitel die extra wordt gekleurd omdat de Hillegomse Houtgroep nog steeds een familiebedrijf is, geleid door de vierde generatie: Pieter A. de Vreugd.