Martin Klomp

Mijn naam is Martin Klomp, verkoopleider voor BPG De Hillegomse en BPG De Wassenaarse. Het doet me plezier als eerste mijn bijdrage te mogen leveren aan deze nieuwe BLOG-rubriek.

Graag wil ik met jullie praten over de meerwaarde van EPDM. Ik kom op dit onderwerp omdat tijdens de onlangs door ons georganiseerde workshop "Dakrenovatie" veel belangstelling bestond voor de presentatie die werd gehouden door Mawipex. De belangstelling was zo groot dat een flink aantal aanwezigen te kennen gaven graag een extra workshop te willen volgen speciaal over EPDM. Die bijeenkomst gaan we houden medio januari 2018. Over de precieze datum informeren wij u nog. Om inzicht te krijgen in het aantal belangstellenden stellen we het op prijs als u via een eenvoudig mailtje naar de Hillegomse Houtgroep nu al uw belangstelling voor deze workshop wilt kenbaar maken.

Want wat is het verschil tussen EPDM en bitumen?

EPDM-dakbedekking is een rubber folie en zeer geschikt voor platte en licht hellende daken. Het is een synthetisch product met fantastische eigenschappen als dakbedekking waar het al meer dan 50 jaar wordt toegepast. Toch zien we de belangstelling voor EPDM pas de laatste jaren sterk groeien. Dat heeft alles te maken met de nieuwe wetgeving rond het brandveilig werken op daken. Het ontwerp, de materiaalkeuze en de werkmethode moeten worden aangepast aan het risico. Op die manier dient men te voldoen aan de NEN 6050.

Door echter te kiezen voor EPDM voorkomt men te moeten werken met open vuur op daken. Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren dan ook te kiezen voor EPDM-dakbedekking. Bitumen als traditionele tegenhanger van EPDM kan qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs allang niet meer wedijveren met EPDM-folie.
Maar er zijn veel meer kenmerken die pleiten voor het werken met EPDM. Zo heeft EPDM een verwachte levensduur van >50 jaar (SKZ 2001). Het is van nature UV- OZON bestendig; kent een snelle verwerking door prefab membranen; is licht in gewicht (1,2 – 1,5 mm dik) ca. 1.23 kg/m2/1mm en kan worden aangebracht zonder open vuur.
Mawipex gaat tijdens de workshop in januari nader in op de voordelen en de verwerking van EPDM Dakbedekking. Meld u nu alvast aan bij de Hillegomse Houtgroep en in twee uur tijd bent u overtuigd van de voordelen.

Graag nog even iets over de bereikbaarheid van ons pand aan de Voltstraat 13 in Hillegom. Door ingrijpende wegwerkzaamheden zijn we lange tijd moeilijk bereikbaar geweest. Voor veel (afhaal-)klanten en leveranciers was dit een doorn in het oog. Maar sinds kort is de aanleg van een nieuwer rotonde gereed en zijn we weer goed en snel bereikbaar.
Dergelijke zaken gaan natuurlijk helemaal buiten ons om. Waar we wel alert aan werken, is de serviceverlening intern. Met het aanstellen van een extra afhaalmedewerker doen we er alles aan de wachttijd aan de balie zo kort mogelijk te houden.

Martin Klomp,
Verkoopleider