Andrew van Hulten (52) werkt sinds 1988 in de houthandel. Dertig jaar ervaring in uiteenlopende functies binnen de houtbranche, waarvan hij het overgrote deel werkzaam was op de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse eilanden. Sinds 1 november is hij vestigingsleider van de Zierikzeesche Houthandel, onderdeel van de Hillegomse Houtgroep. "Een nieuwe stap, een uitdaging die ik met zeer veel plezier aan ga", zegt Andrew van Hulten.

"Ik ben een echte houtman. Zo is de Zierikzeesche Houthandel als onderdeel van de Hillegomse Houtgroep een echte houthandel. De Hillegomse Houtgroep beschikt als één van de weinige houthandelaren nog over een eigen bewerkingsafdeling. Hier werken mensen die het echte ambacht nog in zich meedragen. Wij zijn meer dan alleen maar schuivers van standaard producten. De klant krijgt zijn materialen bestekklaar aangeleverd als hij dat wenst. Wij beschikken nog over bestekzoekers die hout op kwaliteit kunnen beoordelen. Vervolgens kunnen we ook alle bewerkingen uitvoeren die mogelijk zijn met hout".

Een breed houtassortiment

"We beschikken over een veel breder assortiment dan de meeste hout- en bouwmaterialenhandelaren. In Zierikzee liggen veel verschillende houtsoorten op voorraad in allerlei kop- en lengtematen. Veel vurenhout ligt er in lengtes tussen de 2,70 meter en de 5,40 meter terwijl collega's in de markt wel eens een tussenmaat missen. Daarnaast hebben we een wijdvertakt netwerk om ook het antwoord te kunnen bieden op vragen die buiten het standaard assortiment vallen."

De samenwerking met Jan Dekker

"Tevens vind ik het een eer en uitdaging om samen met Jan Dekker mijn kennis en ervaring over te mogen brengen op het team en de markt. Jan Dekker is een belangrijke pijler onder deze vestiging. Hij heeft zich altijd met hart en ziel hiervoor ingezet en zal dat ook blijven doen. Mijn aanwezigheid geeft hem meer de tijd en ruimte om dat hart voor het hout dat hij heeft uit te dragen aan zijn klanten. Verder blijft hij ook de inkoop verzorgen", aldus Andrew.

Een echte houthandel

"Waar andere houthandelaren steeds meer vervagen tot bouwmarkten, blijven wij een echte houthandel. We zijn aan het onderzoeken of we de shop moeten gaan uitbreiden, zodat we meer afnemers in de regio naar ons kunnen trekken, maar we blijven wel die houthandel met zijn specifieke kwaliteiten: een compleet houtassortiment, een eigen bewerkingsafdeling; pure vakmensen met een passie voor hout en bestekzoekers die bij elke vraag, samen met de klant, op zoek gaan naar specifieke oplossingen", besluit Andrew van Hulten.

Vestiging Zierikzeesche houthandel