Vijftien relaties van BPG Eerste Wassenaarse volgden de afgelopen maand een dagopleiding EPDM bij de firma Mawipex in Rilland. Een bijzonder geslaagde dag die door de deelnemers gemiddeld met het cijfer 8,6 werd beoordeeld.

Mawiplex bijeenkomst

Dat dakdekkers en ZZP'ers steeds meer belangstelling hebben om met EPDM te werken bleek, toen BPG Eerste Wassenaarse afgelopen maand een dagopleiding organiseerde in samenwerking met Mawipex. Vijftien deelnemers aan die dag vertrokken 's morgens om zeven uur met een bus naar het Zeeuwse Rilland

Theorie- en praktijkdag

Na de ontvangst met de Zeeuwse Bolus kregen ze anderhalf uur theorie over EPDM en het toepassen van het product. Na de middaglunch was het tijd voor de praktijk en mochten de deelnemers zelf aan de slag met het plakken van binnen- en buitenhoeken en leerden ze hoe de EPDM aan te brengen rond een dakkoepel en het verlijmen van een dakdoorvoer. Aan het einde van de dag werd aan medewerkers van de firma P. Pool, Maskol, Aannemersbedrijf G.J. Kriek BV, Rob de Raad, Marco van Noort en J. de Jong Timmer- en Onderhoudsbedrijf het officiële HIBIN-certificaat uitgereikt, een bevestiging van hun bekwaamheid om op professionele wijze de EPDM duurzaam aan te brengen.

Deelnemers beoordeelden dag met een 8,6

Joost de Jong verwoordt het enthousiasme van de deelnemers als volgt: "Het is even een handigheidje hoe je het EPDM moet aanbrengen, maar ik wil er graag mee gaan werken, want naast de voordelen voor de klant vind ik het leuk om te doen. Naast opdrachten die ik zelf binnenhaal voor het aanbrengen van EPDM, help ik graag dakdekkers en andere opdrachtgevers die niet over de vaardigheid van het verlijmen van EPDM beschikken”.

Enthousiasme

Marco van Noort is als deelnemer eveneens heel enthousiast: "Ik sta altijd open voor innovaties, omdat ik graag meega in de duurzaamheidsgedachte van de markt. Ik zie absoluut de voordelen van de EPDM, zowel in de levensbestendigheid van het product als in het aanbrengen. Als ZZP'er en dakdekker kun je de hele dakafwerking voortaan in eigen hand houden en hoef je geen beroep meer te doen op de loodgieter”.

Mawiplex praktijk les

Sterk groeiende belangstelling

Jan-Willem Poorter van Mawipex: "Het is leuk te zien dat we zoveel goed reacties krijgen op deze dag en deelnemers tevreden met het product aan de slag gaan. En als ze in begin nog problemen tegenkomen kunnen ze altijd een beroep op ons doen”.

Uit voorraad leverbaar

BPG Eerste Wassenaarse levert de Rubbercover EPDM uit voorraad en op maat vanaf het rollenrek in lengtes per m1 van 1m1 tot 33m1 en in drie breedte maten van 3050, 4570 en 6100mm. Tevens zijn alle toebehoren zoals lijm, daktrimmen en doorvoeren etc. uit voorraad beschikbaar. Ook eventuele PIR-isolatie platen zijn ruim voorradig in diverse diktes.

Download EPDM Brochure

Mawiplex Theoretisch les