Voor de bouw van 40 woningen in het project De Nieuwe Buren van de Engk in Wijk bij Duurstede leverde BPG Eerste Wassenaarse Slimfort isolatieplaten en Eternit Sidingplaten voor een deel van de gevelafwerking. Een ideale combinatie voor een duurzame gevel.

Slimfort isolatieplaten en Eternit Sidingplaten

In dit blog laten we je graag kennismaken met de innovatieve Slimfort isolatieplaten en de gevelbekleding Eternit Siding, zoals die o.a. werd toegepast in de gevels van 40 grondgebonden woningen in het project Engk in Wijk bij Duurstede.

Slimfort; een innovatief isolatiesysteem.

SlimFort gevelisolatie is opgebouwd uit duurzame airpop-isolatie, voorheen EPS-isolatie genaamd. Deze gevelisolatie heeft geÔntegreerde metalen beugels voor het bevestigen aan een houten of aluminium raamwerk, waardoor een ononderbroken isolatielaag ontstaat. Koudebruggen worden voorkomen, maar de totale gevelopbouw wordt ook een aanzienlijk stuk slanker. Door zijn kliksysteem is de Slimfort, inclusief het stelwerk, gemakkelijk en snel te plaatsen. Voor de afwerking rondom ramen, deuren, hoeken en het dak verplaatst men simpelweg de beugel en zaagt men de isolatieplaat op maat. Zo creŽer je in recordtempo een hoogwaardige geÔsoleerde gevel.

Gevelafwerking met Eternit Sidings

De Slimfort isolatie is af te werken met elke gevelbekleding. In het project in Wijk bij Duurstede werd gebruik gemaakt van de Eternit Siding platen, die we graag introduceren.

De Eternit Sidings zijn gemaakt uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelstroken hebben een cederhoutstructuur met als bijzondere eigenschap dat het goed is te combineren met baksteen en met pleisterwerk of andere gevelmaterialen. Het is een duurzame gevelafwerking die extra design geeft aan de gevel. Eternet Sidings is een totaalconcept, inclusief een compleet montage gamma, zoals schroeven en clips die zorgen dat de gevelstroken goed en snel zijn te monteren. Ook zorgen hoek- en randprofielen voor een juiste afwerking.

Laat u door de vakmensen van de Hillegomse Houtgroep voorlichten over het gebruik van Slimfort isolatie en Eternit Siding gevelstroken.

in Wijk bij Duurstede.
Slimfort; een innovatief isolatiesysteem.
Gevelafwerking met Eternit Sidings